expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

onsdag 4 februari 2015

Mardröm och bot

Jag drömde häromdagen en riktigt hemsk dröm. Jag minns inte riktigt upptakten till det, men det som hände var att jag hade bråttom någonstans. Jag sprang nerför trapporna i vårt hus. Halvvägs nerför trapporna möter jag en uteliggare som är riktigt bister och har en riktig otäck uppsyn. Hans röst börjar prata inuti mitt huvud. Han säger hur han aldrig skulle ha blivit så miserabel om det inte vore för Rebecka. Jag frågar rösten vem Rebecka är, men jag får inget svar.
Jag springer ut genom dörren och mot parkeringen. Bakom mig hör jag hur någon springer, och jag blir nervös över det men vänder mig inte om. Om det är något som skäckspel har lärt mig är att vända sig om är det dummaste att göra.
Jag kommer fram till bilen och låser upp. Springet bakom mig kommer närmare och närmare, och jag börjar bli riktigt rädd, och anar att det kanske är den där uteliggaren som är ute efter mig. Ungefär som att han måste hämnas på mig för den där Rebecka. Jag hoppar skräckslaget in i bilen och stänger dörren. I ögonvrån hinner jag uppfatta att något kommer riktigt snabbt bakom mig. Jag inser att vad det än är så kommer det att slita mig ur bilen så jag försöker förtvivlat låsa dörren, men i paniken så slinter min hand från låset, och jag hinner inte få en andra chans innan dörren slits upp.

Då vaknar jag skräckslaget upp och är så rädd att jag sätter mig upp, kramandes mina ben och vaggar fram och tillbaka. Ett mantra börjar: "Det var en dröm, bara en dröm", men jag lyckas inte övertyga mig själv. Och jag kan inte låta bli att tänka på en viss riktigt läskig koreansk webbserie som jag inte ens tänker länka till, för jag hatar den. Googla om ni vill. Men den är sjukt läskig!

Så den enda logiska lösningen är att distrahera mig med något helt annat. Och ett riktigt bra sådant, blev att titta på "Kejarens nya stil". En film jag faktiskt kan citera helt utantill, så jag behöver inte tänka alls på något annat. Det fungerade fint. Åttio minuter senare kan jag äntligen somna om, lugn och avslappnad.

Har jag nämnt att Yzma och Kronk är två av mina favoritkaraktärer någonsin?

Men jag brukar inte direkt se film klockan tre på natten, så det var lite av en knäpp grej såhär i efterhand. Jaja...

2 kommentarer:

 1. Usch, vilken hemsk dröm D=
  Jag kan också den filmen utantill - för bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade några kompisar som varenda gång vi träffades kräve minst ett citat från filmen. Helst två, och gärna tre. Men fan om ja inte körde fyra eller fem! Då skrek dom efter sex! Eller vänta...
   Sju citat var i alla fall standard :P

   Radera

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!