expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

torsdag 22 mars 2012

Fina I:n

Jag kanske inte har sagt det men jag är en riktig språknörd ibland. Jag blir galen på texter som inte har vare sig rättstavning eller hyfsad grammatik, och läser aldrig bloggar vars författare använder sig av ett omoget tonårsspråk med alltför mycket talspråk (typ och ba och liksom hör INTE hemma i texter!)

Så det är ju klart att jag följer Fredrik Lindströms åtaganden i svensk tv med stort intresse (läs manisk). I gårdagens avsnitt var jag dock en aning för trött för dialekten han undersökte: bohuslänskans surrande I:n som man också kan höra Östermalmsbor anvädna sig av.

Tänk då om Eva och Brasse hade haft den där dialekten i Fem myror. Sången om Igelkotten Ivar hade kunnat bli ett perfekt parodimaterial. 


Oj vänta, det är det ju redan. 


Startar jag någonsin videoblogg så måste jag sjunga för er, för jag kan verkligen överdriva I:na så det blir riktigt komiskt!

3 kommentarer:

 1. Video-blog nu snälla!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste man ju ha en kamera först och det har inte jag ;)

   Radera
  2. Du kan låna min nästa onsdag!!!!!! :D

   Och varför måste man välja profil varje gång man kommenterar? :( Varför kan man inte li ihågkommen som på alla andars bloggar? :D

   Radera

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!