expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

måndag 5 maj 2014

Svältfödd på underhållning? Don't Starve!

Hej alla glada i den märkliga våren! Hur det ser ut i resten av landet vet jag inte, men här i Umeå har det snöat lite sporadiskt 2-3 gånger per dag, i nästan en vecka. Det är lite läskigt faktiskt.

Så jag har suttit instängd större delen av tiden, fyllt år däremellan (hipp hipp hurrahaha... eller nej), samt även köpt ett spel på rea på Steam (oj va ovanligt). Det här har jag däremot suktat efter i kanske ett halvår eller mer.


Spelet är ett mörkt och äventyrligt sådant i härlig Tim Burton-stil, som endast går ut på att överleva. Det är inte svårare än så i upplägget men oj, va svårt det enkla kan vara! Paradoxer när de är som bäst!


Du styr en kille vid namn Wilson, vars enda märkvärdiga talang är att han "grows a magnificent beard". Fler karaktärer går att låsa upp genom att du samlar på dig erfarenhetspoäng, ju längre du överlever, desto mer poäng.

The magnificent beard!
 Du samlar enkelt på dig av det material som finns tillgängligt för dig, för att på så sätt kunna bygga nya saker som hjälper dig i överlevnadens konst. Varje dygn du överlever är en succé, och under detta dygn ska du, förutom att samla material, dessutom få i dig mat och hitta nyttiga sysselsättningar. Wilson kan, om han blir för svältfödd på meningsull sysselsättning, bli galen. Då hör man röster, det kanske eventuellt skymtar skugglika figurer som springer över skärmen, och läskiga ögon förföljer dig i mörkret. 


Inte nog med det, det lurar även faror som kan överraska dig totalt, både under dagen och i mörkrets kolsvarta djup. I natten lurar även en namnlös fara som skadar Wilson först när han befinner sig i det svarta och inget ser. Det enda som skyddar är en rejäl eld.

En rejäl bas skadar heller inte!


Överlev så länge du kan. 

Och ja, jag är helt fast i det här spelet. Det var väl värt sina femtio kronor! Eller för all del 140 som det kostar egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!