expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

onsdag 14 november 2012

Kärlek för livet

Har jag pratat särskilt mycket alls om Donatello, min absoluta favorit-turtle?

Vafalls? Inte det?

Nåja, jag vet att jag har sagt att han har varit min favorit ända sedan jag upptäckte TMNT i treårsåldern, och när jag var 6 ville jag på fullaste allvar gifta mig med honom när jag blev äldre. Något som inte är riktigt möjligt då han bara är fiktiv.

Jag har däremot inte gillat honom mindre bara för att det finns så helsikes många olika slags Don att välja bland. Jag har bekanta på DArt som glatt hoppat mellan turtlarna mellan de olika varianterna, men jag har troget stannat vid den lilamaskerade hjälten.

Så jag tänkte glatt berätta lite om min historia kring de olika Donatellos som finns, i den ordning som jag har upptäckt dem såklart.

1987-Don


Först, och grundade så gott som hela min bild av hur den perfekta pojkvännen för mig skulle vara; nördig, kunnig i teknik samt ninja. Och ja, alla mina manliga kärlekar har fallit under samma mönster: nördig, tekniskt kunnande inom specialområden (estetiska sådana, för att matcha mig lite?) samt kampsportsintresse.  


Archie-Don


Jag började skaffa (läs: köpte för min surt förvärvade veckopeng om jag fick någon) serietidningarna i lågstadiet och de var fantastiska! Aldrig har så många tårar fällts som när utgivningen av serien avbröts. Sedan dess är jag alltid på jakt efter de tidningar jag inte äger på tradera, i skrivandets stund är jag nu 8 tidningar från att ha en komplett samling (i mycket varierad kvalité så tekniskt sett är den nog inte värt något rent pengamässigt, men affektionsvärdet är desto högre). 
Just historien med detta omslag var bland det mest skrämmande jag hade läst i mina unga år.
Chris Allan som tecknat omslaget är för övrigt min absoluta favorittecknare när det kommer till turtles.Första långfilmen - DonMitt främsta minne var den fascination över att se "riktiga" ninja turtles springa omkring på tv:n, och då särskilt Don. Man kan nästan säga att jag blev ordentligt kär i Don när jag såg filmen, men det var kanske inte särskilt konstigt. Han var smart, han var rolig och kickade gott om butts!Secret of the Ooze-Don


Andra långfilmen alltså. April's skådespelare erkände att hon kände sig oerhört generad var gång hon "pratade" med Don för att han var ju "pretty cute". Ja, han fick då den snyggaste dräkten av dem alla <3
Och ja, jag älskar när han ger moppen en passionerad kyss ^_~Mirage-Don

En av de bästa karaktärsporträtten evah!
 Först blev jag besviken över att se att hans lila bandana var röd. Sen vande jag mig, läste mer och mer serier och insåg att den här Donatello var så sjukt mycket bättre än den "allra första". Grymmare och kanske lite tystare men kvar fanns den intelligenta och otroligt teknik-kunniga turtle som jag blivit så kär i.
Jag var tolv och blev kär ännu en gång.The Next Mutation-Don

Vänstra gubben alltså... glöm i min önskelista
Inte många uppskattar den här serien, då den är ganska förvirrande och lider av b-kvalité på precis ALLT! Mitt intryck av Don? Hur lyckades de göra honom till en besserwisser extremist-nörd som ärligt talat är ganska otrevlig? Det här gillade jag inte alls! Fast konceptet för hans utseende var riktigt läckert dock...2k3-Don


En slags kombo mellan Mirage- och 1987-Don. Och jag älskade honom från episod ett. Att han var en av de få med bra röstskådespelare på svenska var förstås också ett plus. Och jag var så ledsen att han inte fanns på riktigt, jag skulle aldrig någonsin ha problem med datorn igen om han fanns vid min sida. 2007-Don

Oh my fucking gawd så snygg bild!
En enda besvikelse här: på tok för lite utrymme i filmen. Av det totala utrymmet som gavs åt Leo eller Raph så fick Don istället knappt en femtedel av det. Usch och fy! Men fortfarande en bra röstskådespelare på svenska! Tack och lov då resterande röster antingen suger eller knappt försöker


MNT Gaiden-Don


Jag tror att det här räknas som fusk eftersom han inte är officiell, men seriöst, det är verkligen den bästa fanserien genom tiderna! Alla turtlefans bör ta sig en titt på den! Läsa kan ni göra här.
Och ja, Don är helt klart min favorit, men på helt andra plan än vad jag trodde var möjligt. Svårt att förklara utan att avslöja något. Läs serien istället. 2012-Don


Vad annat kan man säga än att nu har ni verkligen lyckats Nick! Trots att designen och ett fåtal nya karaktärsdrag har blivit tillagda känns det fortfarande som samma gamla Don. Jag är oerhört glad och tacksam! Dock känns det numera som barnarov att gilla honom, jag är ju nästan tio år äldre nu -.- 
Behöver jag säga att episod 7 ("Monkey Brains") är min favoritepisod hittills?


Det här är förstås väldigt generellt, det finns åtminstone tre gånger så många Don till därute men de flesta har jag inte upptäckt eller så anser jag att de faller under någon av de ovanstående kategorierna. Det finns självklart några Donatellos som blivit skrotade men dessa är inte värda att prata om riktigt så glöm att de existerar. 

Som avslut får ni här lite underbar fanart (nej, jag har inte gjort dem, men kolla gärna in konstnärerna som har gjort dem)

/FREAKfreak
/DavidRapozaArt
/Charco
från 9gag, där alla skapare blir anonyma (tråkigt nog)
/Luleiya
/Tigerfog

Okej, de här nere har jag gjort (inget stjälande utan att länka mig!): 
Gillar ni ninja turtles? Vilken är ER favorit och varför?

2 kommentarer:

 1. Ja, jag gillar Turtles. Inte den från 2003, men däremot både den från 1987 och den från 2012. Det som är så bra med den från 2012 är att de blandar det bästa från äldre versioner.

  Archie gillar jag också? Vet du om sista Archie ens publicerades i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2012 serien fick lite väl hårt bemötande innan den kom, så jag känner mig allmänt hånfull mot alla skeptiker idag.

   Såvitt jag vet släpptes alla Archie-serier här i Sverige, men en del av dessa var kraftigt censurerade. Sen fanns det ju planer på mer Archie-serier men dessa skrotades då serien inte var så populär längre, kanske var dom du tänkte på?

   Radera

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!