expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

tisdag 19 februari 2013

Men jag läser faktiskt!

Det gör jag, även om det ibland verkar som att jag inte gör det. Eller snarare läser väldigt sällan, men då är vi farligt nära sanningen, så vi stannar där och funderar inte vidare på det.

Igår läste jag ut en bok som har legat i snart 10 månader i en låda i brist på prioritering, men nu tog jag tag i saken:

Legenden om Redwall - Cluny Gisslaren


Och oj, så bra den var!

Legenden om Redwall är en serie fantasyböcker skrivna av Brian Jacques, där ett kloster vid namn Redwall och dess invånare står i centrum. För mig blir det en trevlig blandning av lite Sagan om Ringen blandat med Svärdet och Spiran, lite Det Susar I Säven och en krydda Watership Down.

Det är alltid en lika trevlig upplevelse att se att man snabbt blir indragen i historien och knyter an till karaktärerna, men det kanske är ett utmärkande drag för fabler? Att man känner något helt annat för mänskliga djur än för människor, som gör det lättare att förstå handlingen? 

Det man kan kritisera är väl att historien är en smula förutsägbar men å andra sidan är detta skrivet för barn, och även om jag någonstans "visste" hur det skulle sluta så kunde jag ändå inte lägga ifrån mig boken eftersom det hela tiden blev alltmer spännande. Och sträckläsning ÄR ett bra betyg!

Jag rekommenderar den starkt!

Däremot blir jag lite gramse, för tydligen så finns inte hela serien översatt på svenska, och de som finns är skitsvåra att få tag på. Så nu funderar jag allvarligt på att börja samla på den engelska utgåvan, för jag vill vill vill verkligen läsa mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!