expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

söndag 16 december 2012

Animation förr i tiden

Det finns otroligt många i min generation som klagar över att det nuförtiden inte finns något vettigt för barnen att titta på såsom det fanns för oss. "Tacka vet jag 80- och 90-talets tecknade serier, där fanns både hjärta och charm!" säger man med en melankolisk nostalgi som kan få vem som helst att längta efter gamla tider.

Eh va?

Först av allt, serier från när vi växte upp hade EN bra sak; otroligt snygga intron. Inga intron idag kommer upp i samma nivå som till exempel tmnt, men även Thundercats, Batman the animated series eller varför inte X-men.

Seriernas animationer levde dock sällan upp till sina intron (det finns undantag från 90-talet förstås men under 80-talet var det standard) och innebar betydligt oftare prat än action. Dessutom var animationerna bra mycket fulare.

För det andra så innehöll de även otroligt många animationsmissar som knappt existerar alls idag.

Tror ni mig inte? Kolla här nedan med de skummaste misstagen från gamla tmnt:


Nej, serier var inte bättre förr.

Tekniskt alltså.

Inget på Disney Channel idag slår vad som helst på Cartoon Network igår!

Fast egentligen, är det någon som saknar Captain Planet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!