expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

lördag 6 oktober 2012

Bara för att poängtera att jag ingenting har missat

Av en liten kaxig munkjacka blev jag anklagad att inte ha någon koll, så jag tänker bevisa att jag faktiskt har koll: 

Jag har redan sett de två första episoderna av den nya Teenage Mutant Ninja Turtles - serien. 


Och redan innan den hade fått premiär så var det ju självklart en massa dumhuvuden som dömde ut den på förhand av två anledningar: 
  1. Hela serien kommer vara dataanimerad
  2. Jamen... hur fan ser det ut egentligen? Ska det DÄR föreställa turtles?
Jag betecknar mig gärna lite högfärdigt som en av de där RIKTIGA fansen som älskar ALLT som har med Turtles att göra (självklart finns det undantag, INGEN älskar julspecialen eller Coming Out Of Their Shells-tour) så min åsikt är naturligtvis lag!

Skämt åsido, här är min ärliga åsikt om det lilla jag har sett: 

Det är otroligt annorlunda stil på den här varianten men nog fan var det på tiden! Jag ska inte ljuga och säga att jag älskade den nya stilen på en gång, såsom jag gjorde med 2k3 serien, men efter endast ett par minuter så hade jag vant mig, slappnade av litegrann och kunde se serien för vad den egentligen är. 

I den här nya stilen har de tagit de bästa från 80-tals serien och kombinerat det med de bästa elementen från 2k3 serien (ja, det var ett och annat WTF-moment i den nya serien där jag ansåg att det kanske var läge att ifrågasätta våldet). Det är en cheesy humor likt 80-talets, men med en modernare touch, vilket känns både nostalgiskt och fräscht på samma gång. Vid mer än ett tillfälle tänkte jag "jamen självklart, varför var det inte såhär i de gamla serierna?".

Animationerna är förstås inte alls i klass med 2007-filmen, men det kan man heller inte förvänta sig av en tv-serie. Istället får vi en TMNT-variant av Clone Wars, vilket inte alls är fy skam. Visst trillar serien dit i de där fällorna som jag avskyr i CGI-serier, nämligen att de är duktiga på att återanvända små enkla rörelser såsom en specifik huvudrörelse som jag blev lite halvless på redan efter två episoder. Det är dock långt ifrån tillräckligt för att kunna komma med ett negativt betyg. Döm själva i klippet härnere: 

 
Ja, trailern i sig själv är fullkomligt värdelös dock!

Jag tänker inte spoliera handlingen, för den anser jag att man ska uppleva själv. Vad jag kan säga är däremot att jag tror inte att någon kan bli riktigt besviken när man väl ger upp sina förutfattade meningar och uppskattar olikheten för vad det är och faktiskt ger serien en chans. Det är den väl värd och jag tänker följa resten med stort intresse!

Det enda som jag verkligen inte kan uppskatta är introt. My gawd, så vedervärdigt! Visst är det en kul grej att de tar tillbaka rap-stilen till Turtles som de inte riktigt har haft sedan live-action filmerna, men det är fan inte bra gjort! Det finns verkligen bara en enda på den fronten:

 
Och ja, Don är naturligtvis fortfarande min favorit, och riktigt ordentligt gjord också. Han är inte bara en bortkommen nörd som inte gärna säger för mycket (om det nu inte är en massa nördsnack såklart) utan har faktiskt lite mer attityd som inte behöver triggas igång av enskilda händelser.

Eller vet ni vad, folk tycker redan på tok för mycket om det här så strunt i vad jag säger. Se den bara och tänkt ut en egen åsikt! Grunda den inte på någon annans!

1 kommentar:

  1. Jag är en munkjacka!! xD Och lilla Nekiya, visst var det kul!!? Jag och Elin ska ladda upp med en massa förväntningar den 4 november!! :D

    SvaraRadera

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!