expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

Mitt foto

Jag är en 27-årig nörd vars hjärta slår extra fort för serier, tvspel, filmer, böcker och filmer. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av depression så uppdaterandet är inte så kontinuerligt som jag skulle önska. Men välkommen att titta in!

fredag 18 april 2014

En nörd firar påsk

Fast så mycket till firande är det inte, jag vare sig äter mer ägg eller godis än vanligt och jag klär heller inte ut mig till påskkärring, eller skickar påskkort (även om det sistnämnda hade varit en fin gest till åtminstone släkt man inte träffar för ofta).

Långfredagen har jag dessutom för mig ska genomlidas i andakt och tristess, då det är förbjudet att arbeta just denna dag.

Well, skit i det, säger den här nörden och testar ett indie-spel på Steam: Oknytt.


Ni läste titeln rätt, det handlar faktiskt om oknytt och svensk folklore i största allmänhet. Jag har bara tagit mig igenom 2 ½ kapitel hittills men jag kan ändå säga att det är ett fantastiskt gulligt point-and-click spel! Du spelar som en märklig liten varelse som inte alls vet vem hen är och vilken plats hen bör ha i världen, och för att ta reda på det löser du små uppgifter åt nattens och mörkrets varelser. Jag har redan träffat på älvor, gårds- och hustomtar, skrämmande fågelskrämmor, Näcken, Nattramn, Brunnsgubben samt även en riktigt otäck häxa.


Ett riktigt charmigt spel och definitivt mer givande om man är bekant med forntidens folktro.

Det enda negativa jag har att säga om det hittills är att det låter förbaskat dumt skumt att höra de svenska namnen på varelserna med engelskt uttal. Älvor uttalas [æ'lvʊə:r] och Hustomte blev [hʌs'tɒmt], det låter helt sjukt. Särskilt när den korrekta stavningen på ordet finns i texten:

Att läsa ett "the" framför är också dumt skumt
Rekommenderas varmt till Steam-användare!

3 kommentarer:

  1. Glad Påsk vännen! Hoppas du får en toppen helg och äter massa annat gott även om du inte äter ägg eller godis hihi :) kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! Trevlig påsk på dig med! :D

      Radera

Jag besvarar kommentarer här i bloggen så glöm inte att återkomma för svar!